Mikronizacja, jak sama nazwa wskazuje jest to zmniejszanie, polega ono na maksymalnym zmniejszeniu cząstek proszków roślinnych i uzyskanie produktu o właściwościach jakie chcemy, za pomocą specjalistycznych maszyn. Jej ogromną z zalet mikronizacja jest możliwość zastosowania do obróbki wielu zbóż w celu kontrolowanej żelatynizacji skrobi, dzięki czemu dochodzi do zwiększenia ich przyswajalności i wydajność. Wysoka temperatura wpływa na rozkład białek co jest bardzo przydatne podczas obróbki nasion oleistych. Bardzo często wykorzystuje się podczas karmienia zwierząt, co jest bardzo ekologiczne.
Chloe Nomade
Perfumy Chloe Nomade od kilku lat cieszą się niesłabnącą popularnością wśród kobiet. Nic dziwnego, bo poza wyjątkowym szyprowo-kwiatowym zapachem urzekają designerskim pudrowo-złotym flakonikiem. To propozycja perfum dla kobiet romantycznych, kochających lato i podróże, które nie boją się nowych wyzwa...